Mi a Smart Energetikánál bízunk benne, hogy megtaláljuk azokat az ügyfeleket, akikkel közösen tehetünk valamit egy fenntartható energiaellátásért, mely lehetővé teszi, hogy megőrizzük a jelen értékeit a jövő nemzedékének.

A globális felmelegedés és a klímaváltozás jelei egyre gyakrabban észrevehetőek. A különböző tanulmányok becslései és előrejelzései már nem ezek igazolását kérdőjelezik meg, csak azt, mikor és milyen súlyos hatásokra számíthatunk. Bár a földi levegő szén-dioxid (CO2) tartalma nem csak a kibocsátástól hanem a “nyelőktől” (olyan folyamatok, melyek során szén-dioxid kerül megkötésre a levegőből; pl.: növények fotoszintézise) is nagyban függ, az egyensúlyt mindenképp felborítottuk.

Reméljük, hogy ügyfeleinkkel és partnereinkkel együttműködve az energiaellátásban drasztikusan tudjuk csökkenteni (már ma elérhető technológiákkal akár nullázni) szén-dioxid és egyéb károsanyag-kibocsátásunkat. Erre a legmegfelelőbb lehetőségként ügyfeleinknek elsősorban energiahatékonysági lépéseket és megújuló energia alapú energiatermelő rendszerek alkalmazását javasoljuk.

IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change; Kormányközi Klímaváltozási Testület) jelentés a klímaváltozásról:

http://www.ipcc.ch/report/ar5/wg2/

Levegő szén-dioxid tartalmának változása:

http://www.esrl.noaa.gov/gmd/ccgg/trends/