Energetikai pályázat

A hazai és európai uniós forrású pályázatokat minden esetben megelőzi egy energetikai vizsgálat és az adott fejlesztéstől várható indikátorok (primernergia megtakarítás, megújuló energia kapacitás növekedés és CO2 megtakarítás) kiszámítás, ami alapján a pályázat kiírója rangsorolni tudja a pályázókat és a közös céloknak leginkább megfelelő projekteket ki tudja választani.

Ennek okán az energiahatékonyság és a megújuló energiák témaköreiben kiírt pályázatok – joggal – komoly műszaki és energetikai vizsgálatot kívánnak, hogy a legmegfelelőbb lehetőségeket és megoldásokat alkalmazzuk épületeinken és épületeinkben. Az energetikai pályázat általános követelménye az energetikai audit, mely egy energetikai veszteségfeltáráson túl, a költségoptimalizált lehetőség kiválasztását és az épülethez illő műszaki megoldások kijelölését is tartalmazza.

A 2014-2020-as ciklusban is kiemelt szerepet kap az energetika az uniós pályázatok körében. Több energetikai pályázat is várható, mind az energiahatékonysági fejlesztések, mind a megújuló energia felhasználásának fokozása érdekében. A hamarosan megjelenő pályázatok három csoportban várhatóak, a GINOP, a KEHOP és a TOP operatív programok keretein belül.

Pályázatokkal kapcsolatos információkért és az ezekhez szükséges energetikai audit szolgáltatásunkkal kapcsolatban keressen minket bizalommal elérhetőségeinken.